Voor veel mensen is het de ultieme vorm van leven: reizen! Menigeen is altijd aan het sparen om de volgende reis te kunnen maken want er zijn nog volop plekken op de wereld die het bezoeken waard zijn. Waar helaas heel wat minder mensen aan denken, zijn de risico’s die zij tijdens hun reis kunnen lopen. Dat terwijl je op reis vaak extra kwetsbaar bent; je weet namelijk niet altijd goed waar je bent, je bent misschien niet gewend aan het eten dat je tot je neemt of je bent afhankelijk van anderen als het gaat om je vervoer. Een ongeluk zit ook hier in een klein hoekje en dit kan tot grote problemen leiden. Kun je deze problemen voorkomen? Dat niet geheel, maar je kunt er wel voor zorgen dat je ze sneller kunt oplossen. De manier om dit te doen, is door een goede reisverzekering samen te stellen. Wij laten je zien hoe je dit doet. 

Kiezen wat je nodig hebt

Je kunt het beste voor een reisverzekering Univé kiezen en wel om meerdere redenen. Ten eerste is het heel eenvoudig om deze reisverzekering af te sluiten. Ten tweede is deze verzekering heel uitgebreid waardoor je met een heel goed vangnet op reis gaat. Eet je een keer iets waar je erg ziek van wordt, dan is een telefoontje naar je verzekeraar voldoende om hulp te kunnen krijgen. Je verzekeraar kan je vertellen waar je het beste naartoe kunt gaan en kan eventueel ook het vervoer naar het ziekenhuis voor je regelen. Ook wanneer je vertraging oploopt tijdens je reis, kun je een beroep doen op je verzekeraar. Deze kan helpen om onderdak te regelen zodat je niet op straat hoeft te slapen. Je merkt het; voor tal van uiteenlopende problemen kan je verzekeraar een baken van hoop voor je zijn. Dat terwijl je maar een paar euro’s premie hoeft te betalen, dus wij raden je aan om deze verzekering altijd af te sluiten. 

Een pakket op maat samenstellen 

Als je een reisverzekering gaat afsluiten, zul je zien dat je twee opties hebt: een eenmalige reisverzekering en een Univé doorlopende reisverzekering. De eerste optie is heel geschikt voor mensen die slechts eenmalig op vakantie gaan. Deze speciale verzekering loopt enkel gedurende de periode van je vakantie en loopt daarna automatisch af. De tweede optie, de doorlopende verzekering, is ideaal voor mensen die regelmatig op pad gaan, naar zowel het buitenland alsook voor trips binnen Nederland. Je sluit deze polis slechts eens per jaar af en vervolgens beschik je het hele jaar over een goede reisverzekering. 

Vergeet de extra’s niet

Het kan zijn dat je verzekering niet alles dekt, bijvoorbeeld het land waar je naartoe wilt gaan. Lees daarom altijd de voorwaarden even goed door en voeg, indien nodig, aanvullende verzekeringen toe. Hierdoor kom je tijdens je vakantie niet voor vervelende verrassingen te staan. Check de site van Univé voor meer informatie.