Zoek je een schoonmaakbedrijf voor specialistische schoonmaak in Hoogeveen? Vlietstra Schoonmaak bestaat in 2023 precies 100 jaar. Begonnen als schoorsteenveger en glazenwasser, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een allround schoonmaakbedrijf met meer dan 2.000 schoonmaakprofessionals. In de loop der jaren zijn er steeds meer specialistische werkzaamheden aan het dienstenpakket toegevoegd. Eén van deze specialistische reinigingsdiensten is droogijsstralen. 

 

Schoonmaakbedrijf Hoogeveen

Vlietstra Schoonmaakbedrijf is goed bekend in de regio Hoogeveen: van Bedrijventerein De Wieken tot aan Buitenvaart, van de wijk Erflanden tot Trasselt. Zij voeren schoonmaakwerkzaamheden en specialistische reiniging uit voor hun klanten in diverse sectoren: woningbouwverenigingen, het onderwijs, de detailhandel, zorginstellingen en industrie. Naast de dagelijkse schoonmaak helpt het bedrijf bij specialistische klussen, zoals droogijsstralen

 

Wat is droogijsstralen?

Droogijsstralen is een droge vorm van reinigen met droogijs. Door de kracht van de droogijsstralen wordt het vuil losgeweekt. Droogijs is de vaste vorm van CO2. Wist je dat CO2 van ijs direct overgaat in gas? Tijdens het reinigen komt er dus geen vocht vrij. Hierdoor is deze vorm van reinigen de perfecte oplossing voor situaties waarbij je niet kan of mag schoonmaken met water. Denk hierbij bijvoorbeeld aan machines, motoren of transportbanden. Wat kun je allemaal verwijderen met droogijsstralen? Vervuilingen zoals lijm, vet, olie, hars, inkt en koolstofresten verwijder je eenvoudig met droogijsstralen.

 

Voordelen droogijsstralen

Deze manier van reinigen kent enorm veel voordelen:

 

Ecologisch en milieuvriendelijk

Droogijsstralen is volledig ecologisch en milieuvriendelijk. Er worden geen chemische reinigingsmiddelen of giftige stoffen gebruikt. Er komen dus ook geen schadelijke dampen vrij. Bovendien is droogijs gemaakt van teruggewonnen CO2 en voegt geen extra CO2 toe aan de atmosfeer.

 

Veilig en niet giftig

Droogijs is veilig te gebruiken rondom voedsel. Het is goedgekeurd voor gebruik in de voedingsmiddelen industrie. Het reinigen van voedselverwerkende apparatuur zoals molens, mixers, bakplaten of ovens is geen enkel probleem. 

 

Effectief en tijdbesparend

Droogijsstralen is een tijdbesparend alternatief voor traditionele reinigingsmiddelen. Reinigen met droogijs gaat ruim tien keer sneller dan wanneer je hetzelfde oppervlak met de hand moet schoonmaken. 

 

Machines gaan langer mee

Met droogijsstralen verwijder je vuil zonder de oppervlakte te beschadigen. Bovendien komt er geen vocht vrij dat de machines kan aantasten. Machines en apparatuur gaan dus langer mee. 

 

Geen secundair afval

Droogijs produceert geen secundaire afvalstromen, residuen of vocht. Het enige wat er na droogijsstralen overblijft, is het vuil dat er is afgestraald. Dit vuil kun je vervolgen eenvoudig verwijderen.

 

Ben je op zoek naar een schoonmaakbedrijf in Hoogeveen? Ben je benieuwd of droogijsstralen ook interessant is voor jouw sector? Een gespecialiseerd bedrijf als Vlietstra Schoonmaak helpt je graag bij deze bijzondere techniek.